Wat is informeel leren?

Wolfgang Greller werkt aan de Open Universiteit Nederland als programmamanager. Hij heeft een interessant weblog, onder de naam Wolfie’s e-Blog. Hij schreef onlangs een kort maar duidelijk bericht (in het Engels) over wat hij verstaat onder informeel leren, waar ik op dit weblog ook al eerder over schreef. Hij maakt onderscheid tussen informal learning, formal learning, non-formal learning en accidental learning.


Het onderscheid tussen informal learning, formal learning, non-formal learning en accidental learning lijkt me nuttig. In ieder geval voor mijzelf werd het één en ander duidelijker!
Maar dan dit: het simpele feit dat ik nu tot wat dieper inzicht in deze materie gekomen ben, welk type leren is dat eigenlijk volgens Wolfgang? Als ik het goed begrepen heb, is dat volgens Wolfgang ‘accidental learning’. Ik kwam immers toevallig op het weblog van Wolfgang terecht.
Oh nee, toch eigenlijk niet, want enkele maanden geleden heb ik zijn weblog al bewust toegevoegd aan mijn feeds in Bloglines. Dat was behoorlijk weloverwogen, omdat ik verwachtte dat ik daar op zijn tijd nog wel eens iets nuttigs zou kunnen lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.