Wat een goed initiatief!!!

De marktplaats is een verzameling van documenten, artikelen, beleidsnotities, lesmaterialen, praktijkvoorbeelden, filmpjes, websites, enz. ten behoeve van het onderwijs. Informatie- en kennisproducten kunnen worden aangeboden, bekeken en gedownload.
MBO 2010 Marktplaats
MBO Marktplaats

Ik kwam op de volgende website, de MBO 2010 Marktplaats, door een tip van Wilfred Rubens via Twitter (dank!).

De website is volgens mij splinternieuw. Hij wordt pas officiëel gelanceerd op 4 november 2008, volgens Willem Karssenberg. Maar wat een goed initiatief is dit! Dit zou absoluut navolging moeten krijgen in andere onderwijssectoren. De MBO 2010 Marktplaats zegt het zelf als volgt:

Traditionele rollen verschuiven, ict- toepassingen worden binnen het lesportfolio geïntegreerd, de organisatiestructuur en -cultuur veranderen, vernieuwend onderwijs moet op alle niveaus worden verankerd. Procesmanagement MBO 2010* geeft een impuls voor deze innovatie met deze marktplaats.

De marktplaats is een verzameling van documenten, artikelen, beleidsnotities, lesmaterialen, praktijkvoorbeelden, filmpjes, websites, enz. ten behoeve van het onderwijs. Informatie- en kennisproducten kunnen worden aangeboden, bekeken en gedownload. De inhoud wordt bepaald door de bezoekers. Scholen, kenniscentra en bedrijven kunnen producten plaatsen en eraf halen. De marktplaats is ontwikkeld door Kennisnet, het onderwijsveld zorgt zelf voor de content.

One comment

  1. Helemaal mee eens, dit zou er ook moeten zijn voor hoger onderwijs! Ik zie een rol voor SURF, hoewel SURFspace eigenlijk al een dergelijke rol vervult voor ict-gerelateerde zaken. Maar ‘n bredere insteek en ook daar ‘t woord marktplaats zou niet gek zijn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.