Uitslag plugfest NOiV

De resultaten van het plugfest Onderwijs zijn vorige week bekend gemaakt door het NOiV. Wat opvallend is, is dat uit de officiële validatietest van Kennisnet andere winnaars komen dan uit de tests zoals die door het panel ter plekke zijn uitgevoerd

De resultaten van het plugfest Onderwijs, dat op 6 oktober 2009 werd gehouden, zijn vorige week bekend gemaakt door het NOiV. Wat redelijk opvallend is, is dat uit de officiële validatietest van Kennisnet andere winnaars komen dan uit de tests zoals die door het panel ter plekke zijn uitgevoerd. Sana Easy Generator (auteursomgeving) en Noordhoff winnen de validatietest, terwijl het panel het beste te spreken was over Lectora (categorie auteursomgeving) en N@Tschool (categorie afspeelomgevingen).  In het totaalverslag kun je ook zien welke ‘partijen’ uiteindelijk niet aanwezig waren bij het plugfest. De redenen hiervoor worden ook benoemd.

Wat goed zou zijn, is dat de SCORM pakketten waarmee getest is, ook beschikbaar zouden zijn. Zo zou iedereen zelf ook een test kunnen uitvoeren, en zich kunnen voorbereiden op het volgende plugfest. Want dat gaat er komen, zo staat in de communicatie van NOiV te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.