Afgelopen dinsdag, 24 juni, hadden we een inspiratiebijeenkomst georganiseerd voor en met medewerkers van verschillende diensten op de UT over het thema Technology Enhanced Learning & Teaching (TELT). Het was een goede bijeenkomst, in een positieve en ontspannen sfeer!overzicht3-telt

Ik had deze inspiratiebijeenkomst gepland in overleg met de directeuren van de diensten. Het leek ons goed om elkaar en elkaars expertise beter te leren kennen. Dit alles toegespitst op het gebruik van ICT in het onderwijs op de UT. Alle aanwezigen hebben daar op de ene of andere manier een taak in. Maar kennen we elkaar eigenlijk wel goed genoeg? En kunnen we elkaar versterken en aanvullen in de toepassing van ICT voor onderwijs en leren? Dat waren de kernvragen van de bijeenkomst.

We hadden een volle zaal (zie foto’s), met collega’s van ICTS, FB, B&A, wij zelf van de Onderwijskundige Dienst en onze CES-collega’s van IM-FAB (afkortingen worden hieronder uitgelegd). Na vijf korte introducties door de verschillende aanwezige eenheden, hebben we over 4 inhoudelijke thema’s met elkaar gesproken.

De thema’s waren “De onderwijsruimte van 2020”, “Digitale toetsing”, “MOOC’s” en “Digitaal leermateriaal”. Aan al deze thema’s werken we vanuit de expertisgroep TELT, maar zonder de inbreng van de collega’s kunnen we dit niet tot een succes brengen. Tijdens de bijeenkomst hebben we vanuit de verschillende gezichtspunten waardevolle informatie ontvangen voor de thema’s, en zelfs al wat gezamenlijke ambities geformuleerd, waarvoor zeer veel dank!

Inhoudelijk moet ik de input van de vier groepen nog verder uitwerken, maar voor nu kan ik concluderen dat het een waardevolle bijeenkomst was. Voor herhaling vatbaar, wat ook werd bevestigd door de aanwezigen. De eerste nieuwe contacten naar aanleiding van de bijeenkomst zijn inmiddels gelegd, heb ik begrepen! Mocht je zelf willen reflecteren op de bijeenkomst, of wil je een (nieuw) thema (beter) aan de orde laten komen, laat het dan hieronder via het reactieformulier weten! En email sturen mag natuurlijk ook.

Afkortingenreactor-1

Er waren collega’s aanwezig van het ICT Servicecentrum (=ICTS), het Facilitair Bedrijf (=FB), B&A (=Bibliotheek & Archief), InformatieManagement en Functioneel ApplicatieBeheer (=IM-FAB) en van Universitair InformatieManagement (UIM). En MOOC betekent Massive Open Online Course.

, ,

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.