TeachMeet wint IPON 2009 award!

Gisteren bezocht ik de eerste dag van de IPON2009. Ik ging vooral naar Utrecht om de TeachMeet NL te beleven. TeachMeet NL is een zogenaamd "unconference".

TeachMeet timer en backchannelGisteren bezocht ik de eerste dag van de IPON2009. De IPON werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is een zeer grote beurs met tientallen exposanten, aangevuld met een interessant programma van presentaties. Vorig jaar was ik er ook. De doelgroep van de beurs is heel breed, eigenlijk  iedereen werkzaam in het basisonderwijs tot en met middelbaar beroepsonderwijs. Zowel vorig jaar als dit jaar viel mij de veelheid en verscheidenheid aan exposanten op. Overigens wel veel van hetzelfde (digiborden, complete ICT concepten en uitgevers).
Ik heb enkele presentaties bezocht tijdens de IPON. Die waren van wisselende kwaliteit, om eerlijk te zijn. Maar gelukkig had ik nog iets om naar uit te zien!

Ik ging namelijk eigenlijk vooral naar Utrecht om de TeachMeet NL te beleven. TeachMeet NL is een zogenaamd “unconference” (uitleg bij WikiPedia), die onder de bezielende leiding van Fons van den Berg nu al een succes kan worden genoemd. Het is een informele bijeenkomst, waar iedere spreker maximaal 7 minuten de tijd krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen. Dit was de tweede editie in Nederland, na de eerste succesvolle uitvoering nog maar enkele maanden geleden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Er waren leuke, interessante, inspirerende verhalen van ondere andere Rick Slagter, Gerard Dümmer, Willem Karssenberg en Annemieke van Essen (www.23onderwijsdingen.nl). Iedereen had zijn eigen manier van presenteren, maar stuk voor stuk ging het over onderwijsvernieuwing in de breedste zin van het woord. Helaas miste ik de presentatie van Edvard Spaapen, waarover Willem dan weer (en terecht!) schrijft.
Tussen de bedrijven door kreeg Fons een IPON Award 2009 uitgereikt voor het naar Nederland brengen van de TeachMeet. Een kritiekpuntje van de jury betrof het feit dat we zouden moeten proberen om docenten te betrekken en te bereiken.
Meer fotoos vind je trouwens op Flickr.

Update 10 april: de video van de TeachMeet is te vinden bij Presentations2Go (heeft wel MS Silverlight nodig, voordat ‘ie afspeelt)


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.