SURFspace: wordt het nog wat?

Vandaag een bezoek gebracht aan SURFspace.nl. Ik wilde graag weten wie nu eigenlijk de reis naar Orlando (Educause 2008) had gewonnen. Kon het nergens vinden. Maar dat staat dus inderdaad op SURFspace.nl: Renée Filius (van harte, Renée!). Maar ik moest wel seconden wachten, ja echt, seconden, voordat ik iets op het scherm kreeg. Om precies te zijn haalde ik een gemiddelde laadtijd van 5,98 seconden (ik heb een handige timer in Firefox waarmee je dit heel gemakkelijk kunt testen). Dit alles op een computer met Windows XP SP2 en Firefox 2.0.0.12, verbonden met een gewone huis-tuin-en-keuken internetverbinding.

Een gemiddelde laadtijd dus van 5,98 seconden. Voor de goede orde: dit is een gemiddelde van 20 pogingen die ik vandaag tussen 16.20 uur en 18.02 uur heb gedaan. Ik vind dit behoorlijk matig, om eerlijk te zijn. En dan laat ik één poging buiten beschouwing waarbij ik na 120 seconden het laden van de pagina heb afgebroken. De snelste laadtijd was overigens 1.11 seconden (keurig). En de traagste poging duurde 37,47 seconden. Ter referentie: nu.nl laadt bij mij ALTIJD binnen 1 seconde.
Ik sluit me dus aan bij de eerder geuite kritiek (Willem, Wilfred, Pierre) over SURFspace.nl. Er moet nog een hoop gebeuren, en ik hoop dat dat ook gaat gebeuren! Er is bijvoorbeeld nog steeds geen RSS feed. Agenda surfspace.nl: een beetje onlogischOf bijvoorbeeld het volgende. Je gaat naar een agenda-item. Opeens is de volgorde in de rechterbalk niet erg logisch (zie ook de foto): het evenement dat het verste weg is (dus december 2008) staat bovenaan. Ik zou het eerstvolgende evenement bovenaan verwachten. En als je dan helemaal naar beneden scrollt, staan er ook nog oude evenementen die al geweest zijn… Overigens werkt het plaatsen van een eigen bijdrage wel goed. Kijk maar. En het ontwerp van de portal is ook best slim en zit goed in elkaar.

Mijn vraag is: gaat er binnen afzienbare tijd nog wat gebeuren? Wie het weet, mag het zeggen.

Voor de volledigheid: Op de SURFfoundation burelen heb ik overigens reeds vaker dan één keer het standpunt ingenomen dat de gekozen tool (MS SharePoint) gewoon niet zo geschikt is voor dit soort community sites. Daar zijn echt betere oplossingen voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.