Via Google Scholar kun je automatische notificaties instellen op (wetenschappelijke) literatuur met bepaalde titels en/of trefwoorden. Al enkele maanden heb ik bijvoorbeeld een notificatie ingesteld op “flipped classroom“. Er komt bijna elke dag een notificatie via email bij me binnen, met recente artikelen die daar dus over gaan. De resultaten die je krijgt zijn niet altijd even goed en gedegen, maar enkele dagen geleden kreeg ik zeer bruikbare tip via Google Scholar. Namelijk een zogenaamde scoping review met als titel The use of flipped classroom in higher education (O’Flaherty, Phillips; 2015). Een zeer interessant overzicht, dat ook een goede basis kan zijn voor onze verdere projecten en acties om Blended Learning op de UT concreet aan te pakken, en succes te boeken. Aanrader dus!

PS. Ik weet niet in welke databases Google Scholar zoekt en weet dus ook niet of de collega’s van B&A zouden adviseren om Google Scholar te gebruiken, maar voor mij werkt dit toch vrij goed. (ik zie graag een reactie hieronder verschijnen!).

PS 2. Het genoemde artikel staat inmiddels ook op ons Trello Board over Flipped Classroom. Dit hebben we vorige week bij de Onderwijskundige Dienst gebruikt bij onze sessie over Blended Learning en Flipped Classroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.