Projectonderwijs – ICT ondersteuning

Een belangrijk kenmerk van de bachelorprogramma’s van de Universiteit Twente is projectonderwijs. Ik ga nu niet op de nuances van wat dat nu precies al dan niet is (je kunt daar bij Aalborg veel meer over lezen). Ik heb vooral gekeken in de afgelopen weken naar mogelijke ICT ondersteuning. Dit zijn wat mogelijke “oplossingen” op een rijtje.

  1. Er is een Nederlands product, projectcamp.us, dat claimt projectonderwijs te kunnen ondersteunen. “Projectcampus is a learning platform to support active and collaborative learning.” De software is  al in gebruik bij TU Delft, Erasmus University College en Grafisch Lyceum Rotterdam (ik ben altijd achterdochtig bij dit soort claims van de leverancier; het zou best kunnen dat het bij 1 vak bijvoorbeeld in gebruik is).
  2. https://trello.com (Amerikaans product voor projectmatig werken, is en blijft gratis volgens de website; ook betaalde opties, met schappelijke prijzen)
  3. http://www.Cloudents.com (“Cloudents is a free online and mobile social studying platform”)
  4. http://www.curatr3.com (“Curatr allows you to build courses that your students will love. Upload objects from across the web and your students can comment and discuss to win points” Curartr wordt ook ondersteund door MOOCfactory, een Nederlands bedrijf, zie http://moocfactory.nl)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.