Open Universiteit kiest voor Google: wie volgt?

Maar een klein bericht, dat via Twitter to mij kwam hedenochtend. Zie dit persbericht, getiteld Open Universiteit kiest voor Google – Open Universiteit Nederland:

De Open Universiteit Nederland gaat als eerste Nederlandse instelling voor hoger onderwijs in samenwerking met Google al haar 22.000 studenten studiemailvoorzieningen aanbieden. Uit strategisch oogpunt kiest de Open Universiteit ervoor deze mailfaciliteiten niet zelf te ontwikkelen en te beheren maar gebruik te maken van de innovatiekracht van een ervaren externe partner.

Let op de argumentatie van de OU: ze willen gebruik maken van de innovatiekracht van de experts. Ik ben benieuwd wanneer andere onderwijsinstellingen in Nederland zo ver zijn dat ze ook ‘erkennen’ dat hun kerntaak niet het in de lucht houden van een emailvoorziening is (wat soms ook niet gewoon niet lukt….)

One comment

  1. jaaah, open innovation! Volgens een keynote op de SURF onderwijsdagen van vorig jaar terug doet Philips dit al een tijdje, goed idee. De wereld is groter geworden dan onze achtertuintjes. Daar kan je maar beter gebruik van maken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.