Natuurkunde show

The Wonders of Physics; website van een professor, Clint Sprott (University of Wisconson), die al sinds 1984 probeert de natuurkunde op een attractieve manier onder de aandacht te brengen.

The Wonders of Physics Voor één van mijn huidige opdrachten ben ik eens wat dieper in de zogenaamde Open Educational Resources (definitie bij Wikipedia) gedoken. Ik ben met name op zoek gegaan naar materialen voor de technische vakken, voor het voortgezet onderwijs en (het liefst) in het Nederlands. In mijn zoektocht kwam ik ook iets heel anders tegen. Het is iets in het Engels, dat mij enorm aansprak: The Wonders of Physics.

Dit is een website van een professor, Clint Sprott (University of Wisconson), die al sinds 1984 probeert de natuurkunde op een attractieve manier onder de aandacht te brengen. Hij heeft daarvoor een hele show bedacht (als was hij een goochelaar), met allemaal experimenten. Ik noem het bewust een ‘show’, het zijn namelijk beslist geen droge colleges. Deze shows zijn opgenomen op video en kunnen terug gekeken worden (de filmpjes zijn in het WMV formaat, dus niet iedereen zal ze zomaar kunnen bekijken). De laatste opname dateert van 18 maart 2008.

Waar ik nu benieuwd naar ben of zoiets in Nederland ook bestaat (of bestaan heeft). Wie heeft er meer informatie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.