Meer transparantie in opleidingsland

Er zijn in Nederland honderden aanbieders van bedrijfsopleidingen, met duizenden opleidingen. Wat meer transparantie in het oerwoud van de aanbieders van cursussen en opleidingen in Nederland zou niet verkeerd zijn. We worden op onze wenken bediend. Enkele dagen geleden werd namelijk officiëel een vergelijkingssite (zoals we die ook al lang kennen voor bijvoorbeeld auto’s of consumentenelectronica) voor opleidingen gelanceerd, Eduhub. Een artikel hierover op Frankwatching vermeldt overigens ook een concurrent, namelijk Millian.

Millian lijkt meer gericht op wat langerdurende opleidingen en cursussen, en op reguliere studenten die op zoek zijn naar een master-opleiding (al dan niet regulier) of een MBA (wat natuurlijk ook een soort opleiding op master niveau is, toch?). Eduhub biedt vooral overzicht van en inzicht in kortere trajecten van de commerciële aanbieders. Ik ben wat meer gecharmeerd van Eduhub op dit moment. De site ziet er goed uit en over de interface is goed nagedacht.

4 Comments

  1. Inderdaad boeiend artikel. En goed dat er meerdere initiatieven zijn, zodat de ‘trainingzoekenden’ via diverse zoekingangen de meest passende opleiding kunnen vinden. Wij zijn vorig jaar gestart met een initiatief voor de specifieke doelgroep hoger opgeleiden. En deze niche levert inmiddels al meer dan 30.000 unieke bezoekers per jaar op, en dit aantal kan nog sterk groeien.
    En nu gezamenlijk de opleiders zover krijgen dat ze hun data up-to-date en digitaal beschikbaar hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.