Kennisnet de weg kwijt?

Kennisnet brengt regelmatig zogenaamde Koopwijzers uit voor scholen. Die voorzien zeker in een behoefte. Meestal gaat het over hardware, zoals printers, harde schijven enzovoort. Recent was er ook een uitgave over smartboards, oftewel Digitale Schoolborden. De laatste Koopwijzer gaat in op Elektronische Leeromgevingen. Moodle is niet mee genomen in het onderzoek. De Nederlandse Moodle vereniging maakt zich daar terecht kwaad over (zie forum thread).

Zeker met het recente juridische geweld van Blackboard is het niet onverstandig om naar open source alternatieven te (blijven of gaan) kijken. Wellicht goed om hier te melden dat Sakai, Moodle en ATutor in november 2006 gezamenlijk reeds actie genomen hebben tegen Blackboard. Er is gevraagd aan de Patent Office in de VS om een heroverweging (re-examination) van de patenten. Hierover is nog geen uitsluitsel.

Ergens is bij Kennisnet toch echt iets mis gegaan. Ik ben benieuwd welke afdoende verklaring er gaat komen (want die is er nog niet, voor zover bekend).

2 Comments

  1. Hoi Wytze,

    Dank voor je steun! Wij zijn ook nog steeds benieuwd naar hoe Kennisnet de zaak wil gaan repareren. Hoe langer ik er over nadenk hoe minder ik ervan begrijp: er is gewoon geen enkele goede reden te bedenken voor deze blunder…

    Hopelijk ontmoeten we elkaar snel een keer (voor mij wordt dat niet op het Innovatium).

    Vr. groet,

    Hans de Zwart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.