Juweeltje uit Vlaanderen

materialen van het Regionaal ExpertiseNetwerk Vlaanderen (REN) over het gebruik van Web 2.0 in het onderwijs.

Via de opgeslagen links van BergM in Delicious (ik weet eigenlijk niet wie dat in het echt is, trouwens) kwam ik terecht bij het volgende juweeltje, getiteld Het gebruik van WEB 2.0 in het onderwijs, van installatie tot implementatie.
Dit betreft een uitgebreide verzameling van materialen van het Regionaal ExpertiseNetwerk Vlaanderen (REN) over het gebruik van Web 2.0 in het onderwijs. Het REN is verantwoordelijk voor de na- en bijscholing van docenten in het Vlaamse onderwijs. De materialen gaan onder andere in op wiki’s, blogs, RSS, YouTube, maar  behandelen ook juridische aspecten.
Voor elk onderdeel is een zogenaamd Didactisch fiche beschikbaar in PDF formaat, bijvoorbeeld over RSS (er zijn in totaal 16 van deze fiches beschikbaar). Maar ook over techniek kun je bij deze website terecht. Er zijn zogenaamde Technische Hulpkaarten beschikbaar (in totaal maar liefst 35). Bijvoorbeeld over hoe je documenten kunt delen met Google Docs.

2 Comments

  1. Ja, ik volg je zeker wel, maar dit bericht van jou was me ontglipt. We zijn het met elkaar eens dat dit fantastisch materiaal is, dus een beetje extra reclame is nooit verkeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.