Interessant in januari 2009

In de afgelopen weken heb ik twee interessante aankondigingen zien langs komen, waar ik hier graag de aandacht op wil vestigen. Het gaat hier niet om grote congressen of bijeenkomsten, maar juist om iniatieven van experts uit het veld. Lex Slaghuis (Wikiwise) organiseert op 7 januari 2009 in Amsterdam Wikiwednesday Nederland en Fons van den Berg (Helikon) organiseert op 29 januari 2009 in Utrecht de eerste TeachMeetNL.

Voor diegenen die veel met wiki’s werken is de Wikiwednesday de mogelijkheid om gelijkgestemde collega’s te ontmoeten. Wikiwednesday is de enige gespecialiseerde bijeenkomst in Nederland over Wiki’s. Praktijkervaringen staan centraal. Lex gebruikt Meetup, een zeer interessante web 2.0 toepassing, om informatie te verstrekken en om de inschrijvingen te verzamelen over Wikiwednesday. Je kunt op de Meetup pagina zien wie zich aangemeld hebben. Op dit moment zijn er 12 aanmeldingen, het maximum is 20. Je kunt je ook als ge├»nteresseerde aanmelden voor de online groep, zonder dat je op 9 januari verplicht bent om te komen. Misschien dat deze bijeenkomst iets is voor de Wikiwijs iniatiefnemers ­čÖé ?

Alle mensen die interesse en affiniteit met het gebruik van technologie in het onderwijs hebben, zou ik willen aanraden om de TeachMeetNL wiki te bekijken. De TeachMeetNL is een zogenaamde unconference. Zoals het ook op de website staat: Je kunt langskomen om rond te hangen, om bij te dragen, om te kletsen, om nieuwe mensen te leren kennen of om een micropresentatie van 7 minuten of een nanopresentatie van 2 minuten te houden. De exacte opzet van de avond ligt nog allesbehalve vast, dus denk gerust mee.

Op de wiki staan op dit moment al 7 micropresentaties. Er er hebben zich al zo’n 20 personen aangemeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.