Informeel leren #4: natuurkunde.nl

Deze website is volgens mij met een andere doelstelling opgezet, namelijk reclame maken voor het “prachtige” Natuurkunde-vak. Maar desalniettemin wel een mooie site (zowel de vormgeving, als de inhoud)! De site bevat uitwerkingen van eindexamens HAVO en VWO, inclusief uitwerkingen.

Maar ook bijvoorbeeld artikelen over actuele onderwerpen,waarvan je iets kunt opsteken (informeel leren!). Zoals over Cryptografie (met kleine opdrachtjes, zodat je inderdaad iets leert). Op sommige punten is de website nog niet klaar, bijvoorbeeld bij uitleg over Begrippen. Die pagina is namelijk nog helemaal leeg.

2 Comments

 1. Hoi Wytze,

  Dank voor de tip, het is een hele aardige natuurkunde-site. Alleen begrijp ik je kopjes ‘informeel leren’ niet helemaal.

  Hoewel deze site misschien niet uitgaat van geïnstitutionaliseerd leren is er volgens mij van informeel leren ook niet helemaal sprake omdat er volgens mij bij de meeste onderdelen wel degelijk een expliciet leerdoel aanwezig is en zelfs de structurering is al aanwezig.

  Ik ben benieuwd hoe jij dit ziet!

  Hartelijke groeten,

  Marcel

 2. Wat ik bedoel met ‘informeel leren’ is wellicht wat anders dan de de reguliere definitie. Ik bedoel alles wat niet door een instelling voor onderwijs rechtstreeks wordt aangeboden (via internet). En verder alles waar iedere willekeurige bezoeker iets kan leren. Dat is bij deze site zeker het geval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.