Hoe blijf je op de hoogte?

Een ex-collega vroeg mij onlangs via email “Wat onderneem jij aan activiteiten om bij te blijven op je vakgebied?”. Ik vond dat wel een intrigerende vraag. Waarbij ik wel meteen terug meldde dat ik die vraag niet via een email ging beantwoorden, maar via mijn website. Dus bij deze: ik gebruik hoofdzakelijk twee zeer handige webdiensten, en wel Bloglines en Del.icio.us.

Del.icio.us is een website die het mogelijk maakt om je bookmarks (of favorieten in goed Nederlands) online te bewaren. En vervolgens te delen met collega’s, wildvreemden, je netwerk etc. Sla dus je bookmarks niet op met je browser op je ene PC, om er later achter te komen dat op je andere PC die site niet meer terug te vinden is. Gebruik dus del.icio.us. Mijn links zijn te vinden op http://del.icio.us/wytze (hoe simpel wilt u het hebben?). Mijn netwerk staat hier http://del.icio.us/network/wytze. Uitgebreide uitleg over del.icio.us vindt u op http://del.icio.us/help.

Bloglines is een RSS reader. Maar dan wel online. Oftewel, u kunt zien wat ik allemaal probeer bij te houden via RSS feeds op http://www.bloglines.com/public/Wytze. Het zijn dus 224 feeds op dit moment, ingedeeld door mij in verschillende categorie├źn. Die lees ik echt niet elke dag allemaal, maar ik probeer wel elke dag even snel de Nederlandse feeds te scannen (onder andere Pierre, Wilfred en Willem K en Willem van V). Bij Bloglines kun je zien wie er nog meer geabonneerd is op dezelfde feed. En je kunt vervolgens zien welke feeds door die andere gebruiker gevolgd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.