Colloquim bij lerarenopleiding

Colloquim bij lerarenopleiding over web 2.0 en onderwijs.

Gisteren was ik uitgenodigd bij ELAN (de lerarenopleiding van de Universiteit Twente). Ik mocht hier een colloquium verzorgen voor de staf . Mijn thema was web 2.0 en (de implicaties voor het) onderwijs. Mijn presentatie vind je onderaan dit bericht.
Er waren verscheidene interessante discussies tijdens mijn presentatie. Zo werden er terecht vraagtekens gezet bij de vaardigheid van leerlingen om het internet goed te kunnen gebruiken: de informatievaardigheid of mediawijsheid kan nog verbeterd worden. En daar hebben docenten een belangrijke rol. Die blijven natuurlijk nog steeds een belangrijke rol vervullen, ook bij de toepassing van web 2.0 in het onderwijs. En natuurlijk bij het leren van de basisbeginselen van een bepaald domein. Een interessante opmerking die mij ook bij is gebleven dat een docent zich ook positief zou moeten openstellen voor de leefwereld van de leerlingen.

Ik vond het leuk om te doen en heb in ieder geval mijn doel bereikt: een aantal aanwezigen gaven duidelijk aan dat ze verder op onderzoek gaan en een aantal zaken gaan uitproberen en bekijken.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in een vergelijkbare presentatie bij je eigen bedrijf of instelling, neem dan gerust contact op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.