Beter leren spellen, maar wel tegen forse betaling

Jongeren kunnen tegenwoordig niet meer spellen. Een docent in Ede, Tim Hoogenbosch, heeft hier iets aan gedaan.

Nederlands verbeteren met - jufmelis.nl

Jongeren kunnen tegenwoordig niet meer goed Nederlands spellen, zeggen velen. Ook een docent in Ede, Tim Hoogenbosch, ondervond dit blijkbaar. Hij heeft hier iets aan gedaan. In samenwerking met een commercieel opleidingsbureau, Vergouwen Overduin, is er een zogenaamde VO-webspeller ontwikkeld, speciaal voor het voortgezet onderwijs. Zie het bericht op Ede Stad.nl:

Tim Hoogenbosch, docent Nederlands aan het Pallas Athene College uit Ede: ,,Goed kunnen spellen is enorm belangrijk voor je toekomst. Via hyves een berichtje tikken naar een vriend is toch even wat anders dan straks als medewerker van een bedrijf een zakelijk mailtje sturen naar een klant. Dan zijn grote spelfouten ineens wel heel hinderlijk en op den duur mogelijk zelfs schadelijk voor het bedrijf of je carrière.”

Jammer genoeg is het programma niet zomaar voor iedereen toegankelijk. Een school moet betalen (onduidelijk is hoeveel; dat gaat per leerling per jaar 25 tot 30 euro kosten!) om haar leerlingen toegang te geven tot het spellingsprogramma. Via zoeken met Google vond ik in ieder geval een alternatief dat wel vrij toegankelijk is, www.jufmelis.nl, met een behoorlijke hoeveelheid oefeningen.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.