Accreditatie is binnen!

Sinds mei 2010 heb ik gewerkt voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De belangrijkste opdracht was de ontwikkeling van een nieuwe masteropleiding, te weten de Master Musculoskeletale Revalidatie.

Bericht op websiteSinds mei 2010 heb ik gewerkt voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aan verschillende opdrachten. De belangrijkste opdracht waaraan ik mijn bijdrage heb mogen leveren was de ontwikkeling van een splinternieuwe masteropleiding, te weten de Master Musculoskeletale Revalidatie. We hebben in een team van onderwijskundigen, (toekomstige) docenten, experts uit het werkveld en de lectoren veel werk verzet. Met positief resultaat dus! De accreditatie is vorige maand toegekend (hoewel ik op de website van NVAO hierover op dit moment nog niets kan vinden).

De ontwikkelde master is een 3-jarige opleiding, die in deeltijd te volgen is voor fysiotherapeuten met minimaal 2 jaar werkervaring.

Dit was een interessante en uitdagende opdracht voor mij in meerdere opzichten. Het was eigenlijk voor het eerst dat ik vanaf het begin bij de opzet van een hele nieuwe opleiding was betrokken. Dat was zonder meer een interessante ervaring. Het was voor mij zeer inspirerend om me onder te dompelen in de werkveld van de fysiotherapie, en met de inhoudelijke experts op dit gebied zowel onderwijskundig als inhoudelijk een unieke opleiding neer te zetten. Wat verder zeer waardevol was, was dat de lectoren Musculoskeletale Revalidatie van de HAN (Dr. Robert van Cingel en Dr. Wim Hullegie) vanaf het prille begin betrokken waren bij het proces, en ook zeker zeer richtinggevend zijn geweest in vele opzichten.

De opleiding kent aan de ene kant een grote praktische component, waarin vaardigheden worden getraind. Maar zeker net zo belangrijk is de aandacht voor de wetenschappelijke evidentie. Ook in de wereld van de fysiotherapie wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van behandelingen. Juist in deze opleiding wordt dit nadrukkelijk ingebed, opdat de fysiotherapeut verantwoord zijn werk doet. Daarbij kan de student ook eigen casuïstiek inbrengen.

Ik zou nog veel meer kunnen schrijven over de opleiding, maar daarvoor verwijs ik naar de uitgebreide informatie van de HAN die online te vinden is. Mocht u willen weten of ik ook voor uw accreditatie iets zou kunnen betekenen, dan kunt u altijd contact opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.